Demanem a Torra estar a l'alçada del que reclama la presidència de la Generalitat

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa reclama a Joaquim Torra que, si és investit President, actui "de forma autònoma i no obeint a qui no té legitimitat per obligar-lo a res"

"Si Joaquim Torra obté la confiança del Parlament, ha de respectar la legalitat vigent, governar pel 100% dels catalans i catalanes i obrir un doble procés de diàleg, entre catalans, i amb Mariano Rajoy" ha explicat aquest matí el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa en una roda de premsa posterior a una reunió de treball amb la direcció del PSOE en la que ha reiterat que el grup PSC-Units "no donarà la confiança a Torra" davant la seva trajectòria.
Illa ha reclamat al candidat a la presidència de la Generalitat que, si és investit president, "estigui a l'alçada del que reclama la presidència de la Generalitat i que actuï de forma autònoma, i no obeint a qui no té legitimitat per obligar-lo a res".

El secretari d'organització del PSC ha estat acompanyat del secretari d'organització del PSOE, José Luís Ábalos, que ha volgut remarcar que la relació PSC-PSOE "és permanent, fluida, lleial i amb l'objectiu de defensar els interessos de tots els ciutadans i ciutadanes, com hauria de ser la relació de Catalunya i Espanya". Ábalos ha considerat que perquè Catalunya estigui millor "cal una Espanya diferent" i ha elogiat la tasca del PSC davant la situació política que s'està vivint a Catalunya.

El secretari d'organització del PSOE ha reclamat a Torra que "estigui a l'altura de la seva responsabilitat i de la dignitat del càrrec que pretén assumir", i que el seu compromís "sigui amb el conjunt del poble català i no al servei d'un ens extern". En aquest sentit ha deplorat "la designació a mode digital que fa la dreta, sigui espanyola o Catalana". Ábalos també ha lamentat la posició de Ciutadans, "defraudant i oportunista" davant el conflicte a Catalunya.

Preguntats pels tuits xenòfobs que Joaquim Torra va escriure fa uns anys, Salvador Illa ha considerat que "quan una persona comet un error el millor que pot fer és disculpar-se", mentre que Ábalos s'ha mostrat "alarmat" per algunes de les idees del candidat a la presidència, que ha considerat xenòfobes, i ha avisat que quan un exerceix de president "ha d'estar pendent d'unir i no dividir ni eliminar, com en algun tuit hem pogut observar".

Paraules clau: