Demanem a la consellera de Salut que vingui a explicar-nos un pla de xoc realista amb previsions pressupostàries i accions concretes

  • Assumpta Escarp
  • Actualitzat:
  • Creat:

Assumpta Escarp afirma que “la víctima de la situació de la salut pública és la ciutadania, i qui hi guanya és la privada”

La portaveu de Salut del Grup Socialistes-Units per avançar, Assumpta Escarp, ha demanat avui a la consellera “que vingui al Parlament a explicar-nos un pla de xoc realista, amb dades, amb previsions pressupostàries i amb accions concretes per recuperar la despesa sanitària per capità, els nivells de serveis i qualitat d’abans de la crisi, i la posició que la consellera portarà a la cimera sobre i amb el professionals del dia 18 que ha exclòs del debat als grups parlamentaris”. Una situació de la salut que, ha dit Escarp, provoca “molt malestar entre els professionals”.

 

Escarp ha recordat les recents informacions que apuntaven que Catalunya és la tercera pitjor comunitat en assistència sanitària pública, segons la Federació d’Associacions para la Defensa de la Sanitat Pública; i que Catalunya dedica un 27’5 per cent menys de diners a la sanitat que abans de la crisi econòmica, segons ha alertat un informe l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials.

 

Assumpta Escarp ha afirmat que “la consellera no ens va explicar res concret en el seu programa de govern. La crisi i la voluntat retalladora dels governs Mas han deixat tres grans forats a la sanitat catalana amb pèrdua de serveis i qualitat, professionals mal pagats, esgotats i sense perspectives, i unes infraestructures i material tecnològic que cauen a trossos”. “La víctima d’aquesta situació és la ciutadania, i qui hi guanya és la privada”, ha conclòs.

 

 

Paraules clau: