DECLARACIÓ AMB MOTIU D'UN ANY DELS ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS DEL 17 D'AGOST

  • Actualitzat:
  • Creat:

En el nostre record hi ha les víctimes, les seves famílies i amics que van patir de manera cruel el terror sense sentit

El 17 d'agost de l'any 2017, Barcelona i Cambrils foren objecte d'un terrible atemptat terrorista que deixà el funest record de 16 víctimes mortals i més d'un centenar de persones ferides.

 

Aquells atemptats sacsejaren de ple La Rambla de Barcelona, artèria cívica i cultural de la ciutat, i hores més tard la ciutat de Cambrils.

 

Avui es compleix un any d'aquells fets que entristiren el conjunt del món, però que tanmateix despertaren una onada de solidaritat que recorre el conjunt de la societat.

 

En el nostre record hi ha les víctimes, les seves famílies i amics que van patir de manera cruel el terror sense sentit. Així mateix, el conjunt de cossos de seguretat i emergències, els i les professionals sanitaris, serveis públics, el món del comerç, l’hostaleria, la restauració i el conjunt de professionals i ciutadans, que en les hores posteriors es bolcaren en ajudar i atendre les víctimes, les seves famílies i el conjunt de persones que es veieren afectades per aquest tràgic succés.

 

Foren les pitjors hores del nostre país, però al mateix temps la ciutadania mostrà el millor de la nostra societat: la solidaritat.

 

Aquesta mostra de fraternitat es transformà de seguida en un clam massiu de llibertat, tolerància i pau, que s'expressà sota el missatge "No tenim por".

 

En efecte el conjunt de la ciutadania expressàrem conjuntament que no estàvem disposats a atemorir-nos enfront dels qui intenten sembrar l'odi, el terror o la venjança.

 

Persones de totes condicions, procedències, pensaments i creences ens unírem en un clam de pau i respecte.

 

És per això que els i les socialistes de Catalunya ens reunim de nou al voltant d'aquest clam que recorregué el món, per a reivindicar una societat oberta, respectuosa, de pau i sense por.

 

Els qui intentaren sembrar la discòrdia no se'n van sortir. Davant seu trobaren una societat unida, compromesa amb aquests valors universals.

 

És també per aquest motiu que en el record d'un any dels atemptats de Barcelona i Cambrils, volem manifestar de nou la nostra solidaritat amb les víctimes, les seves famílies i éssers estimats.

 

També reivindiquem aquest caràcter de fraternitat que ha d'acompanyar la unitat institucional que la societat espera de tots els representants públics.

 

És per això que demanem que els protagonistes d'aquests actes de record siguin les víctimes i totes aquelles persones implicades en els serveis d'atenció a les víctimes i d'emergències.

 

Rebutgem taxativament qualsevol intent de convertir un acte de memòria col·lectiva en un intent de reivindicació partidista o d'apropiament en favor d'iniciatives polítiques que s'allunyin de l'objecte de l'acte que ens aplega.

 

Volem unes institucions unides i col·laboratives, tant en el record del 17 d'agost com en els treballs necessaris per a garantir la seguretat i la convivència al nostre país.

 

Exigim tota la col·laboració europea per a enfortir els sistemes de seguretat i prevenció i a la vegada per enfortir unes societats obertes i tolerants de les que sentir-nos orgullosos.

 

Amb aquests objectius, els Socialistes de Catalunya ens unim al record del 17 d'agost contra tot terrorisme, tota violència, tota intimidació i tota intolerància.

 

Contra tot terrorisme, tota violència, tota intimidació i tota intolerància.

 

Unitat per la convivència i el respecte, unitat contra la por!

#unitatcontralapor

 

 

Barcelona, 17 d’agost de 2018

Fitxers adjunts:

Paraules clau: