COMUNICAT DEL PRESIDENT DEL GRUP PARLAMENTARI SOCIALISTES i UNITS PER AVANÇAR

  • Actualitzat:
  • Creat:

Palau del Parlament, 2 d’octubre de 2019

El president del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar s’ha reunit aquesta tarda, per separat i a petició dels interessats, amb Alejandro Fernández, president del subgrup parlamentari del Partit Popular de Catalunya, i Lorena Roldán, presidenta del grup parlamentari de Ciutadans.

Sengles reunions han tingut per objecte analitzar la moció de censura presentada pel grup parlamentari de Ciutadans.

Els plantejaments tant del subgrup parlamentari del PPC com del grup parlamentari de C’s són ben diferents als del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar que considera que la presentació d’una moció de censura sense cap possibilitat de reeixir només respon a un interès electoralista de C’s.

Recordem com l’anterior presidenta del grup parlamentari de C’s, Inés Arrimadas, havia rebutjat prendre la iniciativa de presentar una moció de censura precisament per la seguretat de perdre-la i perquè considerava que l’únic que aconseguiria és unir encara més els independentistes.

Considerem, certament, que la continuïtat del president Torra al capdavant del govern de la Generalitat és negativa pel país, però som ben conscients que una moció de censura condemnada al fracàs el consolida més que cap altra cosa.

La continuïtat del president Torra és un problema, però ni Lorena Roldán ni Ciutadans són la solució que necessita el nostre país.

L’alternativa sorgirà de les properes eleccions al Parlament de Catalunya i estem convençuts i convençudes que correspondrà encapçalar-la als socialistes. Les nostres conegudes posicions de defensa del diàleg dins de la legalitat són les que estan cridades a fer possible la reconciliació entre els catalans i la recerca de solucions acordades per enfortir l’autogovern i millorar el finançament de la Generalitat, per incrementar el paper de les Comunitats Autònomes en la definició de les polítiques de l’Estat, i l’impuls al dinamisme econòmic, la creació d’ocupació, la qualitat dels serveis públics, la millora de l’eficàcia de l’administració pública, la justícia social, el combat contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social, el reequilibri territorial i la lluita contra el canvi climàtic i per la transició energètica i ecològica de la nostra societat.

 

 

Paraules clau: