Collboni proposa transport públic gratuït pels 25.000 aturats de llarga durada

  • Actualitzat:
  • Creat:

El candidat del PSC vol incentivar l’ús del transport públic i presenta la grauitat dels transport per als aturats de llarga durada per mitjà de l’ampliació de cobertura de la T-Rosa. Collboni veu la mobilitat com un element de cohesió social”

L’alcaldable del PSC Barcelona, Jaume Collboni, ha manifestat aquest dilluns la seva intenció de donar transport públic gratuït als aturats de  llarga durada que hi ha a la ciutat de Barcelona. Aquesta mesura, que es farà formalment per mitjà de l’ampliació de la T-Rosa, té com objectiu és donar un impuls al transport públic de la ciutat, no només per la sostenibilitat mediambiental sinó també per la “sostenibilitat social”. Aquesta és una de les principals mesures que ha esmentat el candidat socialista en un acte a l’Eixample, on han intervingut també les candidates del PSC Barcelona Isabel Pallejà i Montserrat Ballarín, i el diputat al Parlament Ferran Pedret.
 
Per al candidat socialista, aquesta proposta “és plausible”.“Són 25.000 barcelonins i barcelonines que fa més d’un any que no treballen i que necessiten moure’s per la ciutat per trobar una nova oportunitat”, ha argumentat Collboni. Actualment, de la T-Rosa es beneficien els majors de 60 anys i les persones amb més d’un 33% de discapacitat.
 
Collboni ha defensat que “és possible fer-ho i ho tirarem endavant”. En contraposició, el candidat socialista s’ha mostrat sorprès pel fet que aquest dilluns Colau hagi promès una rebaixa de les tarifes del transport “quan fa poc les va apujar”.“Li demanaria a la senyora Colau rigor i que no ens prengui el pèl. Si això era viable, ho podia haver plantejat en el seu moment”, ha emfatitzat Collboni.
 
Vianants i transport públic


Per Jaume Collboni i els socialistes, la mobilitat és un element de cohesió social. I, en aquest sentit, el PSC Barcelona apostarà perquè la ciutat sigui ‘caminable’. “La nostra prioritat serà defensar al vianant”, ha promès Collboni, que està convençut que “una ciutat que camina és més alegre i pròspera”.
 
Però no només al vianant. Els socialistes defensen també el transport públic com l’altre principal mitjà de transport a la ciutat. En concret, Collboni s’ha centrat en el “metro, el gran oblidat de Colau”. Per al proper mandat, Collboni es proposa finalitzar l’L9, ampliar la xarxa de Rodalies i acabar la conflictivitat al metro que “han deixat 35 vagues” durant el darrer mandat.
 
Districte progressista


Jaume Collboni ha celebrat que als carrers propers a la Plaça Pablo Neruda, on s’ha celebrat l’acte, el PSC va guanyar el passat 28A i ha demanat als veïns tornar a repetir la victòria el proper 26M. Collboni avisa que el 26M “ens juguem passar pàgina del procés independentista i del mal govern de Colau”. Per això, Collboni vol que el vot no-independentista, progressista i moderat es concentri en el PSC el proper 26M.

 

Paraules clau: