Catalunya s’ha instal·lat en un llimb polític inacceptable

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta assegura que l’independentisme manté la candidatura de Jordi Sànchez “per tapar que hi ha una absència d’acord total sobre qui ha de ser el president”

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha assegurat avui que “la política catalana s’ha instal·lat en un llimb polític inacceptable” que manté el bloqueig institucional des de fa setmanes. “Encara no s’ha produït una votació d’investidura, no està corrent el rellotge de la legislatura, i ja fa molt de temps que s’hauria d’haver produït la investidura d’un president”, ha recordat. “Cada dia que passa està més clar que la majoria independentista que va guanyar les eleccions no devia tenir el seu objectiu gaire clar, sinó la legislatura ja hauria arrencat”.

En una atenció als mitjans de comunicació abans de tancar les jornades de la Fundació Campalans i la Fundació Europea d’Estudis Progressistes ‘Compromisos mundials en canvi climàtic’, el líder dels socialistes catalans ha destacat “la manca d’entesa de l’independentisme, que el  que fa és bloquejar la política catalana i prolongar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució sobre el qual s’havien projectat tantes crítiques”. “Ja som a 16 de març i encara no estem en condicions de dir quan tindrem president, és molt paradoxal i contradictori que els qui més han criticat el 155 no estiguin fent res perquè es deixi d’aplicar”, ha dit.

Sobre la candidatura de Jordi Sànchez a presidir el Govern de la Generalitat, Miquel Iceta ha subratllat que els grups parlamentaris que el proposen “saben que és una candidatura que no reeixirà” i que, si es manté, és per “tapar que hi ha una absència d’acord sobre qui ha de ser el candidat a la presidència efectiu;  s’està utilitzar la figura de Sánchez i la seva candidatura per evitar que es vegi la veritat, que és que no hi ha en el món independentista un acord sobre aquesta qüestió”.

 

Cap de setmana de manifestacions a Barcelona

Miquel Iceta ha anunciat que aquest cap de setmana té previst assistir a dues mobilitzacions que tenen lloc a la ciutat de Barcelona, demà dissabte en defensa de les pensions públiques i diumenge a la convocada per l’entitat Societat Civil Catalana. “Els organitzadors de les dues convocatòries han demanat al PSC que hi fóssim i hi anirem”.

 

 

 

Paraules clau: