Catalunya ha de ser governada des del Palau de la Generalitat

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta demana orrespon als grups que tenen majoria o el que va guanyar les eleccions "fer propostes que puguem valorar" i ha considerat "estrany" no tenir-ne cap sobre la taula "a hores d'ara".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reclamat aquest matí que aquesta legislatura s'enceti "assegurant que el Parlament exerceixi les seves funcions en el marc constitucional i estatutari, no escollint persones que no puguin exercir el seu càrrec amb plenitud i formant un govern estable que pugui iniciar un diàleg amb el govern de l'estat".

"La presidència telemàtica no existeix. Catalunya ha de ser governada des del Palau de la Generalitat" ha afirmat Iceta, que considera imprescindible garantir un govern "amb un president i consellers que resideixin al país". El primer secretari del PSC ha recordat però, que correspon als grups que tenen majoria o el que va guanyar les eleccions "fer propostes que puguem valorar" i ha considerat "estrany" no tenir-ne cap sobre la taula "a hores d'ara".

Preguntat sobre la constitució de la Mesa del Parlament, Iceta ha demanat diàleg entre tots els grups, reclamant com a imprescindible "un president o presidenta del Parlament que realment asseguri que aquest desenvolupi les seves funcions en el marc constitucional i estatutari vigent". En aquest sentit, el primer secretari socialista considera que Jose Maria Espejo-Saavedra podria complir aquesta funció, però insta a C's a materialitzar la candidatura "i no basar-nos en suposicions".

Paraules clau: