Castillo a Buch: “Li demanem un canvi d’actitud, el cos de Bombers necessita ajuda”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El portaveu socialista denuncia que “el servei essencial de bombers està en fase de caiguda lliure i liquidació”

El portaveu d’Interior del Grup Socialistes-Units per Avançar, Carles Castillo, ha dit avui al conseller Buch que “el servei essencial de bombers està en fase de caiguda lliure i liquidació”, i ha alertat “d’una situació general desgavellada que posa en risc els treballadors i que incrementa el risc per a la ciutadania”. Castillo ho ha dit després de la compareixença del conseller en comissió al Parlament per donar compte de la situació del cos.

 

El diputat socialista ha destacat que la manca de personal i de material “fa que els bombers no puguin assumir la feina assignada” i ha assenyalat que la previsió de places per al 2020 “comporta 500 bombers per sota dels que hi havia el 2009, un 25 per cent menys que fa una dècada”. Segons Castillo, “s’incrementa el perill quan no hi ha personal de relleu o que pugui rescatar els seus companys durant el servei”.

 

En aquest sentit, el portaveu socialista li ha dit al conseller que tingui en compte que “es van fer 500.000 hores extres al conjunt del cos el 2017 per garantir els mínims dels torns de guàrdia”. “Conseller, li demanem un canvi d’actitud perquè el cos de Bombers necessita ajuda”, ha conclòs.

 

Paraules clau: