Cal un Pla de mesures urgents per combatre les desigualtats educatives agreujades per la Covid

  • Esther Niubó
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC veu imprescindible abordar la bretxa digital i mesures urgents per reforçar el sistema educatiu i combatre les desigualtats

La diputada Esther Niubó ha alertat que, degut a la pandèmia que s'està vivint, "l'únic vincle del professorat amb els alumnes és el telemàtic i per tant, el dret a l'educació s'exerceix de manera virtual. per això és imprescindible abordar la bretxa digital". La diputada socialista ha recordat al conseller Bargalló que hi ha unes 55.000 families que no tenen el dret a l'educació garantit, i que de moment el departament "no ha posat data als paquets anunciats per combatre la bretxa digital i, per tant, garantir el dret a l'accés a l'educació d'aquest alumnes".


La diputada socialista també ha alertat a Bargalló que combatre la bretxa digital "és imprescindible però no és suficient" i ha reclamat que es reforci el sistema educatiu: "Cal un pla de mesures urgents per combatre les desigualtats. Per això demanem recuperar el programa 1x1, d'un ordinador per cada alumne, la recuperació de la sisena hora, baixar les ratios i el foment de l'etapa 0-3 anys". Per Niubó, el pressupost que avui el Govern aprovarà amb l'ajut dels Comuns no és suficient i arriba "caducat". Per això també s'ha ofert al Conseller Bargalló per "Impulsar un reforçament educatiu per afrontar els reptes que tenim pendents".

Paraules clau: