Cal seguir avançant en el diàleg dins el marc de la llei

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta recull el Guardó "Guinaste" en reconeixement pels seus esforços pel diàleg

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha rebut aquest vespre a Tenerife el IV guardó "Guinaste", en reconeixement dels seus esfoços "incansables" pel diàleg. 

"Veient els premiats anteriors, Pedro Zerolo, Maria Teresa Fernández de la Vega i Jesús Caldera, uno no sap si es troba en aquesta lliga o encara és aspirant" ha dit Iceta, que ha agrait el guardó que li han otorgat els companys "Realejeros" en defensa del diàleg en un moment tan delicat.

Iceta, que ha rebut el guardó acompanyat del secretari general del PSOE Canarias, Ángel Víctor Torres, el candidat al Cabildo de Tenerife, Pedro Martín, i el candidat socialista a l'Ajuntament de Los Realejos,  Miguel Agustín García, ha lamentat que a vegades "sembla que en el nostre país el diàleg sigui cedir. És el contrari. El diàleg només el practiquen els valents".

Pel líder socialista "avui no és un dia feliç pels avenços del diàleg"  però ha volgut reconèixer "el gran esforç que el Govern d'Espanya ha fet".  Per Iceta, "cal seguir treballant en el marc que va fixar el President Pedro Sánchez, d'un diàleg en el marc de la llei, com no pot ser de cap altra manera". El líder socialista ha considerat l'estat de les autonomies com un "avenç molt important" i ha mostrat el compromís dels i les socialistes en "aprofundir en ell en el sentit federal".

Per la seva banda,el secretari general del PSOE Canarias, Ángel Víctor Torres, ha considerat el guardó rebut per Iceta "un premi just i merescut, en haver demostrat que el diàleg és l'art de la política". Per Torres, el diàleg "sempre obre fronteres que semblen inaccessibles i trenca murs. És la única fórmula que permet creixer a les societats".

 

Paraules clau: