Cal que torni la serenor, tant a l’escola com a la política

  • Marta Moreta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Marta Moreta reivindica l'educació "com a eina fonamental per a la construcció d'una societat plenament democràtica i socialment cohesionada"

Marta Moreta ha reiterat aquesta tarda, després de la compareixença del Síndic de Greuges sobre el tractament en algunes escoles dels fets de l'1 d'octubre i la possible vulneració de drets dels infants i adolescents a l'Institut  El Palau de Sant Andreu de la Barca, la necessitat de preservar l'escola del conflicte polític i de garantir el dret a l'educació amb respecte a tothom, indepdententment de les seves idees i sense discriminació.

Moreta ha rebutjat qualsevol tipus d'instrumentalització política de l'educació i ha reclamat als partits polítics i, en concret, al grup parlamentari de C's deixar l'escola al marge del conflicte. En aquest sentit, la diputada del PSC-Units considera que "si bé és cert que els esdeveniments succeïts a l'institut el Palau de Sant Andreu de la Barca van portar malestar entre alumnes, professors i comunitat educativa, cal tenir present que els mitjans de comunicació i alguns partits polítics van aprofitar-ho per atiar més el foc". La diputada socialista refusa l'assenyalament de ningú i ha condemnat la publicació i difusió tant a mitjans de comunicació com a xarxes socials de noms i cognoms i fotografies de professionals de l'educació per part de càrrecs polítics "de manera imprudent i irresponsable".

Al llarg de la seva intervenció, Moreta ha reivindicat l'educació "com a eina fonamental per a la construcció d'una societat plenament democràtica i socialment cohesionada" i ha recordat alguns dels valors rectors de la llei d'Educació de Catalunya: la transmissió i consolidació de valors propis d'una societat democràtica, el respecte a la convivència, l'exclusió de qualsevol adoctrinament, el pluralisme i la participació. "Necessitem retornar a la serenor educativa, com també a la serenor política" ha conclòs.

Paraules clau: