Cal iniciar el camí de la reforma de la Constitució

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta aposta per reformar la Constitució incloent-hi drets socials, la reforma territorial i una millora del sistema polític

"Celebrem el dia de la constitució senyalant que han estat els 39 anys més pròspers de la història d'Espanya i amb la voluntat d'iniciar un procés de reforma que la posi al dia, perquè pugui respondre als problemes actuals" ha explicat Miquel Iceta aquest matí en un acte a Rubí en motiu del dia de la Constitució.


Segons el candidat socialista a la presidència de la Generalitat "les obres i lleis que duren són les que mostren la seva capacitat de reforma" i per això s'ha mostrat convençut de la "necessitat d'iniciar un camí de reforma de la Constitució, que podria coincidir amb el seu 40 aniversari, i que requerirà temps, però que esperem que tingui un consens molt ampli, similar al que va aconseguir la constitució del 78". En aquest sentit, el candidat socialista considera que la comissió per a revisar el model territorial plantejada al Congrés i la posterior comissió per reformar la Constitució són "l'inici del camí".

Iceta ha plantejat 3 punts a reformar: "drets socials, reforma territorial i millora del sistema politic en el sentit de reformar la legislació en matèria electoral, per garantir que el nostre sistema sigui més proporcional i que permeti l'elecció directa de diputats de districte, seguint la línia del model que funciona a la república federal alemanya".

Preguntat sobre possibles pactes postelectorals, Miquel Iceta ha reiterat que no pactarà ni farà cap president o presidenta independentista: "No pactarem amb partits independentistes o immobilistes. Només podrem pactar amb aquells que vulguin treballar perquè Catalunya tingui major autogovern i millor finançament".

Paraules clau: