Aprovada una moció socialista per millorar les condicions laborals de bombers i mossos

  • Actualitzat:
  • Creat:

Carles Castillo afirma que “la situació de radical manca de recursos humans ha generat un clar excés de càrrega de feina, i provoca també un veritable risc per la integritat física de les i els agents”

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una moció socialista que reclama millores en les condicions laborals dels cossos de bombers i Mossos d’Esquadra, així com que recuperin els drets perduts al llarg dels últims anys. La moció demana elaborar plans de xoc per començar a revertir la greu situació de mancances d’ambdós cossos, i dotar-los amb les corresponents partides econòmiques, garantint que aquest pla de xoc es realitzi com a màxim en 2 anys i es comenci a treballar immediatament.

 

Al mateix temps, el text insta el Govern a rebutjar qualsevol intent d'instrumentalitzar els funcionaris i els agents del Cos de Mossos d'Esquadra, que han de restar sempre al marge de tota controvèrsia ideològica i política i al servei de tota la ciutadania, dins dels marges establerts per l'ordenament jurídic democràtic en el seu conjunt.

 

Segons el portaveu d’Interior del grup Socialistes i Units per Avançar, Carles Castillo, “els cos de bombers ho està avisant de fa temps, i els Mossos igualment es troben des de fa uns anys en una situació extrema per poder cobrir els diferents serveis ordinaris que representen el dia a dia. Perquè la situació de radical manca de recursos humans ha generat un clar excés de càrrega de feina, i provoca també en situacions especialment complexes un veritable risc per la integritat física de les i els agents”.

 

“El Govern de la Generalitat, els successius governs de la Generalitat, estan fent que es trobi la seguretat i les emergències en general, en una fase de caiguda lliure i liquidació molt perillosa, i que pot acabar posant en perill els propis servidors públics i fins i tot la pròpia ciutadania. Això s’ha d’acabar. La moció ve donada per la total inacció, per la situació de desmotivació i d’impotència d’unes plantilles desesperades, però també per fets i paraules dels responsables polítics que tenen la competència de l’alta direcció de la seguretat a Catalunya”, ha afegit.

 

Paraules clau: