Aprovada una moció socialista per a la creació d’un programa de beques universitàries

  • Actualitzat:
  • Creat:

ÉS un programa de beques específic pel transport, manutenció i allotjament d’aquells joves que marxen de la seva ciutat d’origen per realitzar la carrera universitària en una altra localitat catalana

El Parlament ha aprovat avui una moció socialista que insta el Govern a la creació, per al proper curs 2019-20, d’un programa de beques específic pel transport, manutenció i allotjament d’aquells joves que marxen de la seva ciutat d’origen per realitzar la carrera universitària en una altra localitat catalana. Actualment, són 15.000 els joves que estudien fora de la seva ciutat. Aquesta és una demanda del Consell de l’Estudiantat Universitari de Catalunya (CEUCAT) que els socialistes hem volgut fer nostre.

 

La portaveu adjunta Alícia Romero ha assegurat que “malgrat el Govern no té voluntat de reduir les taxes universitàries, que segueixen essent les més altes de tot l’Estat, hem aconseguit l’aprovació d’aquest programa de beques”.

 

A la moció també s’ha aprovat un seguit de mesures adreçades a EURECAT, el centre tecnològic de Catalunya, que impulsa la transferència de coneixement al nostre teixit productiu. Les accions aprovades van adreçades a avaluar la seva estructura organitzativa, la seva governança i la definició d’una estratègia de futur que permeti, després de 5 anys de la seva posta en marxa, situar-nos en millor posició de cara a la nova estratègia europea HORIZON 2021-27 d’Innovació que comportarà 100.000M€ adreçats a territoris innovadors.

 

Paraules clau: