Amb el Govern de Sánchez s'inicia un nou temps d'esperança i diàleg

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Illa veu "imprescindible" que la reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra "es celebri en un marc de lleialtat i confiança mútua"

"S'ha obert un temps nou a la política espanyola i catalana que vindrà marcat per la reunió anunciada, encara que sense data, del president Sánchez i el president Torra" ha explicat aquest matí el primer secretari del PSC, Salvador Illa, en una roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva del partit, la primera després de la presa de possessió de Pedro Sánchez. Per Illa "s'inicia un nou temps d'esperança i diàleg al que el PSC vol contribuir com a facilitador de la necessària recuperació de la lleialtat i la confiança mútua entre els dos governs".

El  secretari d'organització del PSC ha recordat que els i les socialistes "fa molt temps que defensem la via del diàleg, la negociació i el pacte" i ha considerat "imprescindible" que la reunió entre ambdós presidents se celebri en "un marc de lleialtat i confiança mútua".


Illa ha aprofitat per recordar que ahir va ser el 30è aniversari de la mort del president Tarradellas, reafirmant el "ple compromís dels socialistes catalans amb el llegat i la figura d'un president que simbolitza la recuperació de les institucions d'autogovern de Catalunya" i considerant que "el millor homenatge que se li pot fer és no jugar-se-les, i menys al pòquer i de farol".


Preguntat per les declaracions de Josep Borrell alertant que Catalunya està a la vora d'un conflicte civil, Illa ha considerat "convenient alertar sobre certs riscos" i ha recordat que el PSC fa anys que avisa del risc que la via unilateral i il·legal podia suposar a Catalunya: "Seguirem ajudant en tot el que puguem perquè la convivència a Catalunya sigui la que teníem" ha conclòs. Pel que fa a les declaracions de la ministra Batet sobre la reforma de la constitució, Illa creu que és el camí "adequat per resoldre els problemes que hi ha a Catalunya i a Espanya" però alerta del fet que "perquè això pugui ser, no dependrà només dels socialistes, sinó de totes les formacions polítiques". En aquest sentit creu convenient que tots els grups polítics es reincorporin o entrin a formar part de la comissió d'estudi sobre el tema que hi ha al Congrés dels Diputats.


El secretari d'organització del PSC també ha anunciat que els propers 15 i 16 de juny es realitzarà al Casal Joan Raventós l'escola d'estiu del PSC, que aquest any anirà molt adreçada a l'àmbit municipal en el marc del procés de preparació de les eleccions municipals de l'any vinent. L'escola serà inaugurada divendres pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i comptarà amb la participació de l'exalcalde Joan Clos, en una sessió dedicada al futur de les ciutats, així com diferents alcaldes socialistes com Núria Parlón, Raquel Sánchez, Paco Boya o Lluisa Moret. La cloenda anirà a càrrec de Jaume Collboni.

Paraules clau: