“Volem recollir, millorar en el possible i ampliar la regulació de la memòria històrica i democràtica de Catalunya”

  • Ferran Pedret
  • Actualitzat:
  • Creat:

Ferran Pedret afirma que les lleis que s’havien fet fins ara a Catalunya van ser punteres en el seu moment, i estan adreçades a àmbits específics de la memòria democràtica. Considerem que el que calia ara era una regulació completa”

El portaveu adjunt del Grup PSC-Units al Parlament, Ferran Pedret, ha presentat aquest migdia la proposta de llei de memòria històrica que els socialistes presentaran perquè es debati a la Cambra i ha assenyalat que “creiem que les lleis que s’havien fet fins ara a Catalunya estaven bé i que van ser punteres en el seu moment, i són lleis que estan adreçades a àmbits específics de la memòria democràtica. Considerem que el que calia ara era una regulació completa, i per tant el que fem és reunir-les en un sol text i omplir els buits”.

 

En declaracions a la premsa després de fer un briefing per presentar la proposta de llei, Ferran Pedret ha indicat que “les societats necessiten un cert temps per fer les paus amb el seu passat i poder fer una memòria compartida respecte a esdeveniments tan traumàtics com la guerra civil i la dictadura. En els darrers deu anys hi ha hagut una eclosió del moviment memorialista que demana, precisament per tancar bé les ferides, fer un exercici de memòria que sigui complet i que permeti recuperar la dignitat de totes les víctimes”.

 

“Volem recollir, millorar en el possible i ampliar la regulació en matèria de memòria històrica i democràtica de Catalunya. Inclou forces novetats i confiem que reunirà un gran consens al Parlament de Catalunya”.

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: