Volem i necessitem la indústria, però no qualsevol indústria i no a qualsevol preu

  • Carles Castillo
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Parlament aprova la creació d'una Comissió d’estudi de l’accident de la Petroquímica de Tarragona

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la creació d'una Comissió d’estudi de l’accident de la Petroquímica de Tarragona, que fa gairebé un mes va provocar un mort i va tenir unes conseqüències devastadores per la confiança de la ciutadania. El diputat per Tarragona Carles Castillo ha afirmat que “la indústria és necessària, naturalment, i tots volem defensar els llocs de treball, de qualitat, que hi depenen, però això no dóna a les males empreses llicència per a negligir” i ha assenyalat que “la garantia per evitar el pànic és la informació veraç. Necessitem honestedat a la gestió i a la comunicació, però sobretot en el reconeixement de tot allò que no s’ha fet correctament i s’ha de millorar, buscant mesures correctores i solucions en els àmbits preventius de gestió i control de les emergències, i en la funció inspectora”. “Volem i necessitem la indústria, però no qualsevol indústria i no a qualsevol preu”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció al ple, Carles Castillo ha indicat que “el que escandalitza, en definitiva, és que alguns, uns pocs, i segurament la minoria d’aquesta indústria, prioritzin obtenir la major productivitat i benefici possible, i ho facin envers la seguretat i la salut laboral dels treballadors i de la societat en general. I també escandalitza la negligència de l’administració de la Generalitat que, amb la seva ‘culpa in vigilando’, facilita la impunitat de les empreses quan rebaixen estàndards de condicions laborals que clarament repercuteixen en la seguretat”.

 

“Moltes de les poblacions afectades per accidents químics tenien grans pressupostos i eren pròsperes gràcies a aquestes indústries. I en qüestió de segons, ho van deixar de ser. La prevenció i la seguretat no es poden negociar a canvi de cap pagament en espècie, ni de subvencions, ni d’infraestructures, ni de festes, ni del xantatge de la paràlisis econòmica”, ha conclòs.

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: