“Proposo un viatge cap a la reconciliació, en què no hi haurà vencedors ni vençuts”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta assenyala que la violència contra les dones “és un problema dels homes que pateixen només les dones” i que “els sentiments de possessió i la negació de la feminitat són elements mortífers que han de ser combatuts i eradicats”

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha afirmat que les eleccions del 21 de desembre ofereixen la possibilitat de “canviar de rumb” a Catalunya i iniciar “un viatge cap a la reconciliació”. Iceta vol recuperar “el respecte per les idees, la negociació i l'acord, i deixar enrere la recerca permanent d'excuses i enemics” i substituir-la per “la recerca d’arguments i complicitats”.

 

Miquel Iceta ha participat avui en la XXII Trobada d'Economia de S'Agaró, on ha emplaçat els catalans a aprofitar els comicis del 21D “per avançar cap a l'estabilitat, el sentit comú, la prosperitat i la justícia social, després d'una legislatura que ha provocat un desastre econòmic”. Davant d'un centenar d'empresaris, el primer secretari del PSC ha assegurat que el seu objectiu no és arribar a Ítaca, sinó “canviar el full de ruta i arribar a un lloc millor, però arribar tots junts”. Per això, el PSC planteja avançar cap a la reconciliació amb Espanya, amb els catalans, amb Europa i amb el món econòmic, i fixar un horitzó “en què no hi haurà vencedors ni vençuts”.

 

Posteriorment, el candidat socialista ha participat a Barcelona en un acte d’Units per Avançar per parlar de l’Aliança pel Seny i el Catalanisme que han subscrit ambdós partits. Miquel Iceta s'ha compromès a “canviar el rumb 180 graus”, després que els que dirigien Catalunya l'hagin portat a la “col·lisió”, i apostar així per “la fraternitat, la prosperitat, el seny, l'estabilitat i la bona feina”.

 

Al mateix acte, Miquel Iceta ha començat la seva intervenció recordant el Dia Internacional contra la violència contra les dones i ha assenyalat que es tracta “és un problema dels homes que pateixen només les dones”. “Els homes en primer lloc hem de reconèixer que els sentiments de possessió i la negació de la feminitat són elements mortífers a la nostra societat que han de ser combatuts i eradicats”, ha dit.

 

Finalment, Miquel Iceta ha participat a la cloenda de la reunió de la Internacional Socialista a Barcelona (s’adjunta declaració sobre Catalunya), que ha anat a càrrec del Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez.

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: