Per tenir un govern presidit per Pedro Sánchez cal concentrar el vot en els socialistes

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta afirma que “el nostre Congrés ha ser, principalment, l’oferiment del socialisme català al conjunt de la societat catalana per obrir un nou capítol de la nostra vida col·lectiva”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit avui que “vull cridar a la màxima mobilització del conjunt del partit. Militants, simpatitzants, responsables orgànics i càrrecs electes per tornar a fer del PSOE el primer partit d’Espanya, i per aconseguir fer del PSC el primer partit català. Volem guanyar les eleccions a Espanya i volem guanyar-les també a Catalunya. Perquè, en efecte, es tracta d’avançar. D’avançar amb un govern socialista, d’avançar cap a una Espanya més justa, més feminista, més ecològica, més compromesa amb la unitat i el progrés d’Europa, més dialogant i més capaç d’afrontar els problemes que tenim. Per tenir un govern presidit per Pedro Sánchez cal concentrar el vot en les candidatures socialistes, no podem dependre ni de complements ni d’intermediaris”.

 

Durant la seva intervenció davant el Consell Nacional que ha aprovat les candidatures al Congrés i al Senat i ha convocat el Congrés del partit per als dies 13, 14 i 15 de desembre, Miquel Iceta ha indicat que “cal assegurar una majoria prou àmplia que faci impossible el bloqueig. Ara toca guanyar, i guanyar bé. Ara toca avançar. I per això hem d’aprovar les millor candidatures, les encapçalades per Meritxell Batet i Manuel Cruz, presidenta del Congrés i president del Senat. Demostrant així que la millor forma de fer sentir la veu dels catalans a les institucions de l’Estat és votant PSC”.

 

Miquel Iceta ha afirmat que “ho he dit en diverses ocasions i ho torno a diu avui quan convoquem el nostre Congrés. Estic disposat a encapçalar novament la direcció del partit en aquesta nova etapa. Però cometríem un greu error si enfoquéssim el Congrés del partit en una estricta clau interna. El nostre Congrés ha ser, principalment, l’oferiment del socialisme català al conjunt de la societat catalana per obrir un nou capítol de la nostra vida col·lectiva. Oferim respecte, a les persones, les idees, les institucions i la llei. Oferim reconciliació i concòrdia, per recosir la societat catalana, per evitar divisions i fractures, per unir els catalans i les catalanes en objectius compartits de progrés. Oferim, sobretot, bon govern. El bon govern que el país necessita”.

 

Per la seva banda, Meritxell Batet ha assegurat que “els ciutadans catalans van tornar a confiar en el PSC com la força central del nostre país, com el projecte majoritari en la línia de l’acord i de la construcció d’una societat més inclusiva. Podeu estar segurs que tots els integrants de les quatre candidatures treballarem per fer un pas més i aconseguir que el Partit dels Socialistes sigui la força més votada a Catalunya, i així tenir un govern progressista a Espanya presidit per Pedro Sánchez”.

 

Manuel Cruz ha dit durant la seva intervenció que “considereu-me un socialista català més, perquè estic compromès amb les nostres idees en aquests temps tan decisius per a Catalunya i Espanya. Hem de ser part de la solució, com hem estat sempre”.

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: