Aquest és un gran acord per a Europa, i un gran acord per a Espanya

  • Pedro Sánchez
  • Actualitzat:
  • Creat:

Espanya tindrà a disposició uns 140.000 milions d'euros, dels quals 72.700 milions seran transferències

El president del Govern de l'Estat, Pedro Sánchez, ha participat en el Consell Europeu Extraordinari celebrat entre els dies 18 i 21 de juliol, en el qual s'ha aprovat un gran paquet financer per fer front a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la COVID-19.

L'acord es compon d'un gran Fons de Recuperació de 750.000 milions d'euros, anomenat "Next Generation EU ", dels quals 390.000 milions es destinen a transferències i 360.000 a crèdits que permetran rellançar les economies.

En la negociació, el Govern d'Espanya ha aconseguit obtenir aproximadament 140.000 milions d'euros durant els pròxims sis anys, més de l'11% del PIB del nostre país, dels quals 72.700 milions d'euros seran transferències.

"Prenem impuls per a situar a Europa on es mereix, sense deixar cap territori ni cap persona enrere", ha explicat el President del Govern de l'Estat, Pedro Sánchez, que ha insistit que "avui Europa estableix les bases per a donar una resposta a la crisi que sofreix Europa: la crisi de la COVID-19. Però sense perdre de vista l'endemà: sense oblidar els canvis que ha d'abordar, com la transició ecològica i digital, i la formació dels nostres fills i treballadors"

"Lideratge i inclusió. Aquesta és la tasca a la qual estem cridats els
europeus. Un lideratge europeu que avui fa més manca que mai en el món". "Avui serà un dia per a recordar entre els capítols més assenyalats de la història de la Unió. Avui tots els europeus guanyem i la Unió Europea surt molt més forta", ha conclòs.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: