No hi ha una orientació política general del govern. Està desorientat, dividit i en fallida

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta afirma que “hi ha molts problemes per resoldre, hi ha molta feina a fer. Catalunya necessita govern, un bon govern. Però no el govern que vostè presideix”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “aquest és un dels debats parlamentaris més rellevants de l’any: el debat sobre l’orientació política general del govern. I el mínim que es pot dir en iniciar-lo és que, des del nostre punt de vista, no hi ha una orientació política general del govern. Per això parlem de govern desorientat, de govern dividit, de govern en fallida”. “President, hi ha molts problemes per resoldre, hi ha molta feina a fer. Catalunya necessita govern, un bon govern. Però no el govern que vostè presideix”, ha afegit.

 

“Desorientat o desnortat. Sense orientació i sense nord. Incapaç de dir cap on vol anar ni com hi pot arribar. El propi govern assenyala com a element prioritari el que anomena la “resposta a la sentència” però fins ara seguim sense conèixer-la. Govern dividit, a causa de la divisió entre els dos socis de govern, més preocupats per la lluita per l’hegemonia en el si del moviment independentista que de cap altra cosa. Govern en fallida, perquè un dels socis parla sense embuts de la necessitat de substituir l’actual govern per un altre. Un govern que han anomenat govern de concentració sobiranista. Si un soci pensa que cal un altre govern és perquè l’actual govern no funciona”, ha dit durant la seva intervenció durant el debat d'orientació política general al Parlament de Catalunya.

 

Segons Miquel Iceta, “la desaprovació del govern no és només una opinió de l’oposició. El darrer baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de juliol era prou explícit: el 55,8% dels catalans desaprova la gestió del seu govern. Una desaprovació que va en augment, perquè el març la desaprovació era del 48,4%, mentre els que aprovaven la gestió eren un 48,1% i ara només són el 40,5%”. “I el govern no funciona per la seva desorientació, la seva divisió i el seu fracàs en la gestió. La seva incapacitat per presentar a la Cambra un projecte de pressupostos per l’exercici 2019 n’és la prova més contundent”, ha explicat.

 

“President, vostès no saben on van. I quan vostè s’expressa amb claredat, com ho va fer a Prada de Conflent el passat 20 d’agost, assenyala un rumb que no sabem si és realment el del seu govern, no el compartim en absolut  i considerem que seria totalment perjudicial pel país. En la seva intervenció va dir una altra cosa que compartim i que el temps no està desmentint. Vostè va dir: ‘No soc president per gestionar una autonomia’. Certament, no ho és. Però potser aquí podem trobar una de les raons del seu fracàs, perquè vostè o és el president capaç de gestionar l’autonomia definida per la Constitució i l’Estatut, o no sabem què és. Vostè va rebre la confiança majoritària de la Cambra precisament per desplegar les seves funcions en un determinat marc legal. Vostè és president per gestionar un pressupost d’uns 40.000 milions d’euros, per dirigir una administració d’uns 250.000 treballadors públics, 18.000 dels quals són mossos d’esquadra. I si no es veu amb cor de fer-ho, perquè voldria ser una altra cosa, doncs el que millor pot fer és deixar pas a algú que sí s’hi vegi amb cor”, ha conclòs.

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: