Meritxell Batet: “L’únic que ha aportat Cs a les polítiques injustes del PP és ser anti’’

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada del PSC critica que tots dos s'omplin la boca amb el sentit i els pactes d'Estat al mateix temps que competeixen per veure qui critica més el sistema educatiu de Catalunya amb finalitats partidistes i electoralistes

La coordinadora dels diputats i les diputades del PSC al Congrés, Meritxell Batet, ha criticat avui que l'única cosa que ha aportat Cs a les polítiques injustes del PP és ser 'anti': “antiindependentistes, però no ofereixen cap projecte alternatiu; anti concert basc, però no s'interessan pel finançament de les CCAA; antidescentralització, però no inverteixen ni un euro en polítiques socials, que són les que duen a terme les CCAA”, ha dit la diputada.

En la pregunta que ha dirigit al ministre d'Hisenda i Funció Pública en la sessió de control al Govern, Batet ha afirmat que PP i Cs “s'omplen la boca amb la unitat d'Espanya, el sentit d'Estat i els pactes d'Estat”, però un petit repàs distancia les paraules de la realitat. “En finançament autonòmic, el Govern porta quatre anys d'incompliment i al senyor Rivera sembla que solament li preocupin el finançament de Navarra i Euskadi; en educació, molt parlar de pacte, però en les últimes setmanes hem assistit a una competició entre PP i Cs per veure qui és més recentralitzador i qui critica més el sistema educatiu de Catalunya amb finalitats partidistes i electoralistes; en sanitat, vinga a criticar l'assimetria, però ni una paraula de Cs per condicionar el suport als PGE a acabar amb les retallades, i en R+D+i, amb una dada és suficient: 300 milions d'euros menys que a l'últim pressupost socialista”.

A més d'aquests quatre, ha explicat, “hi ha molts exemples de temes que es podrien pactar per garantir les cohesió social”. “Vostè pot estar molt satisfet”, li ha dit Batet a Montoro, “però ser “anti” no té res a veure amb tenir sentit de país. Espanya necessita un projecte de país i prioritzar la cohesió social i econòmica”, ha conclòs.

*S'inclou el vídeo de la intervenció de Meritxell Batet

Fitxers adjunts:

Paraules clau: