Marc Lamuà denuncia que el pacte PP-Cs afecta especialment Catalunya, on “la temporalitat i la parcialitat augmenten per sobre de la mitjana”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC repta Rivera a fer campanya als barris i explicar als treballadors “com ajuda a enterrar-los en la misèria”

Marc Lamuà, durant la seva intervenció
Marc Lamuà, durant la seva intervenció

El diputat del PSC Marc Lamuà ha criticat avui que el pacte PP-Cs ha afectat especialment Catalunya, on “la temporalitat augmenta per sobre de la mitjana, la parcialitat és 2,9 punts més alta que a la resta d'Espanya i hi ha gairebé 17000 contractes parcials més”. A més, “els salaris són un 2,5% més baixos, una davallada de gairebé el doble que a la resta de l'Estat”. “Gràcies, senyor Rivera, per fer que l'assot laboral de Bañez es magnifiqui a Catalunya, quin gran servei a la seva terra!”, ha dit Lamuà: “ara vagi a fer campanya als barris i expliqui als treballadors com vostè ajuda a enterrar-los en la misèria”.

En la pregunta que ha dirigit a la ministra d'Ocupació i Seguretat Social en la sessió de control al Govern, Lamuà ha afirmat que el “fraudulent trilerisme ocupacional és cada dia més evident”. “Com tot amb el PP, és falsedat rere falsedat”, ha denunciat. “Però en realitat en el PP són més de frau, en B a poder ser”, ha afegit, per criticar la complicitat de Ciutadans amb les polítiques laborals del PP. “Senyora Bañez i senyor Rivera, són vostès a la feina digna el que el cavall d'Àtila a l'herba: per on passen, res no torna a créixer”, ha constatat. 

El diputat ha recordat que “no es pot trossejar un contracte laboral digne para per transformar-lo en quatre miserables infracontractes”, perquè “darrere d'aquests números hi ha treballadors de carn i os als quals vostè trosseja la seva dignitat laboral per repartir misèria. Aquesta és la seva única recepta”, ha lamentat, per denunciar les aportacions de Ciutadans: “quin soci ha trobat en Ciutadans! Són més de dretes que vostè! I a sobre molesten menys que els de el Pdecat, aquesta dreta nacionalista amb els qui pactaven la reforma laboral alegrement”.

Lamuà s'ha preguntat “on són aquelles famoses mesures del pacte sobre la fi de la temporalitat, o els incentius contra l'acomiadament”, que suposadament havien pactat PP i Cs. “On han quedat en aquesta Espanya capdavantera europea en desigualtat?”. En aquest punt, el diputat ha recordat que des d'aquest pacte“la temporalitat s'ha disparat a Espanya, del 25% al 27,4% i la parcialitat també augmenta sense parar”, però el salari mitjà brut “no deixa de baixar”.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: