El PP es nega a dotar l’Educació amb el finançament que necessita

  • Manuel Cruz
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Socialista del Congrés anuncia que no assistirà més a les reunions del Pacte per l’Educació fins que el PP no es comprometi a destinar-hi el 5% del PIB

Manuel Cruz
Manuel Cruz

El diputat del PSC i portaveu d’Universitats del Grup Socialista, Manuel Cruz, ha denunciat avui la falta de compromís del PP en el finançament de l’Educació, que els socialistes situen en un mínim del 5% del PIB. En aquest sentit, ha afirmat avui que la voluntat dels socialistes és “continuar participant en les reunions a subcomissió per a un Pacte per l'Educació, però no hi assistirem més a la subcomissió si no hi ha un finançament adequat del  5% del PIB”. “No volem ser còmplices d’un engany als ciutadans”, ha dit el diputat del PSC.

Cruz ha lamentat que el PP s'oposi a “fixar un finançament suficient i necessari per poder abordar els reptes de l'Educació”. “Els reptes que hi ha en aquestes moments en matèria educativa no es poden afrontar si el pressupost que hi destina el Govern central no equival, com a mínim, al 5 % del PIB (similar al que hi destinen de mitjana els països de la UE)”. Per això, els socialistes no pden acceptar que l’oferta del PP de Rajoy es quedi en 3,68%. El diputat ha insisitit en la necessitat d’arribar a un acord per finançar de manera adequada el sistema educatiu, perquè “sense acord no serà possible el pacte”.  

 

*S'inclou un àudio de Manuel Cruz

Fitxers adjunts:

Paraules clau: