La convivència i el respecte ens exigeixen el compliment estricte de la legalitat

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta insta a Quim Torra a ser president “de tots els catalans” i a afavorir consensos a Catalunya per afrontar amb èxit el diàleg imprescindible amb Espanya

Miquel Iceta, Eva Granados i Ferran Pedret, en un moment de la sessió (ACN)
Miquel Iceta, Eva Granados i Ferran Pedret, en un moment de la sessió (ACN)

El president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha instat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, a exercir de president de tots els catalans i les catalanes i llançar missatges inequívocs de respecte a la legalitat en l’exercici del seu Govern. “Li demano que discursos i realitat vagin de la mà”, perquè “convé a tots ser conscients dels marges de l’acció política”; “com tots ens omplim la boca amb la paraula convivència i respecte, convindria que convinguéssim en que la convivència i el respecte ens exigeixen l’estricte compliment de la legalitat”. El líder dels socialistes catalans al Parlament, que ha retret les paraules de la nova portaveu del Govern assegurant que no s’abandonava la via unilateral, ha assegurat tanmateix que “un diàleg profitós amb el govern d’Espanya exigeix el respecte a la legalitat i també el respecte a la separació de poders”.

 

“Vostè té plena legitimitat per establir el diàleg imprescindible amb el govern d’Espanya. Però la seva posició serà tant més sòlida, com més sensibilitats sigui capaç de representar”, li ha recordat Miquel Iceta al nou president de la Generalitat, que avui donava compte davant la cambra de la composició i estructura del seu Govern; Iceta li ha recordat, però, que “una negociació que pretengui un canvi significatiu de les regles del joc, aquesta sí, requereix d’un ampli consens previ a Catalunya”. “Tenim ara la possibilitat de fer les coses d’una altra manera. No dic de renunciar, rendir-se, canviar d’idees... però sí de reconèixer que el canvi de les regles del joc requereix d’una àmplia majoria, del vot favorable d’almenys 90 diputats i diputades. Perquè així ho estableix l’Estatut”; “massa sovint es presenta la qüestió en termes de conflicte entre Catalunya i Espanya, oblidant la divisió per meitats entre els propis catalans. Fins i tot una negociació en el govern d’Espanya es pot veure afavorida si recull un ampli acord transversal”.

 

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: