L'#AgendaDelCambio del Govern de Pedro Sánchez, els 4 pilars del seu programa per canviar Espanya

  • Actualitzat:
  • Creat:

El creixement econòmic, la creació d'ocupació; igualtat, cohesió social i territorial; la regeneració democràtica i tornar al cor d'Europa, eixos principals del Govern de l'Estat

En la seva intervenció al Ple del Congrés dels Diputats el president del Govern Central, Pedro Sánchez, ha presentat l'agenda del canvi del nou Govern basada en quatre pilars: el creixement econòmic i la creació d'ocupació; la igualtat i la cohesió social; la regeneració i la cohesió territorial i el retorn al cor d'Europa.

 

Creixement econòmic
Durant la seva compareixença, Sánchez ha insistit en la pressa de mesures a favor de l'ocupació, la formació i el diàleg amb els agents socials. Entre elles, ha afirmat que les cinc dècimes addicionals de dèficit aconseguides per Espanya en negociar la modificació de la senda d'estabilitat pels propers dos anys, es repartiran entre els diferents nivells de les administracions públiques.

Per dur a terme aquesta mesura, el president ha confirmat que es convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera pel proper dijous dia 19 de juliol, i el 20 de juliol ho aprovarà a Consell de Ministres.

Sánchez també ha afirmat que el Govern de l' Estat presentarà un avantprojecte de llei de prevenció i lluita contra el frau fiscal per perseguir als grans defraudadors.

 

Igualtat i cohesió social

Durant la seva intervenció Sánchez ha insistit a "estendre la mà" per fixar les bases d'un nou Pacte de Toledo, i avançar en igualtat i cohesió en un Sistema Nacional de Salut "eficient, sostenible i transparent"; així com la reorientació del Pla Estatal d'Habitatge per impulsar un parc de 20.000 habitatges públics en quatre anys.

 

Regeneració democràtica

El president ha recordat que la regeneració democràtica s'aconsegueix "no només amb lleis sinó amb persones amb capacitat de transformar les institucions que dirigeixen"
Sánchez ha destacat que reconduir la greu crisi institucional a Catalunya és un objectiu prioritari i ha mostrat la seva disposició a obrir el diàleg i la cooperació estable i sistemàtica amb les comunitats autònomes. Així mateix, ha recordat que "dialogar no és cedir. Dialogar és fer política".
Respecte a la situació de la corporació RTVE ha manifestat la preocupació del Govern de l'Estat per la viabilitat de RTVE i ha demanat a la Càmera que recolzi l'últim pas previst en el Reial decret per sortir del bloqueig.

 

Participació en l'exterior

Un altre dels pilars de "l'agenda del canvi" del nou Govern és una major participació en la construcció europea i una presència molt més activa d'Espanya en les organitzacions internacionals de les quals forma part

Per una altra banda, el president ha anunciat que les restes del dictador Francisco Franco s'exhumaran del Valle de los Caídos "en un breu espai de temps".

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: