El PSC presenta una bateria de propostes contra la segregació a les portes de la preinscripció escolar

  • Actualitzat:
  • Creat:

Esther Niubó lamenta que el passat Govern “no hagi combatut la segregació escolar ni hagi apostat per desenvolupar condicions d’escolarització equitatives”

La diputada del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Esther Niubó, ha presentat una proposta de resolució sobre la regulació del procés d’admissió de l’alumnat perquè “malauradament, des de l’any 2008 no hi ha hagut una millora significativa en els nivells de segregació escolar del sistema”. En aquest sentit, Niubó recorda que “és la política del Govern la que ha de combatre la segregació escolar a través de la gestió que es fa en el procés d’admissió de l’alumnat i desenvolupament condicions d’escolarització equitatives” i, per tant, “cal una intervenció del Govern perquè la tria de l’escola per part de les famílies no actuï com un fenomen reproductor de les desigualtats”.

A pocs dies perquè comenci el període per a les preiscripcions escolars, la diputada socialista reclama que “es garanteixi un control de les irregularitats que es produeixen en el procés d’admissió de l’alumnat i que es fomentin estratègies compartides amb els municipis i la comunitat educativa per lluitar contra el fenomen de la segregació escolar”.

Concretament, Esther Niubó insta el proper Govern de la Generalitat a "contribuir en l'adequada i equilibrada escolarització dels alumnes amb necessitats educatives específiques i fomentar la pràctica de la inclusió pedagògica”. A més, entre d’altres mesures, Niubó demana que "se suprimeixi el criteri complementari d’atorgar una puntuació de 5 punts a l’alumnat que hagi tingut el pare, la mare, els tutors o els germans escolaritzats al centra on es presenta la sol·licitud".

La diputada socialista, a més, demana al proper Govern que “prevegui més exigències d’acreditació del criteri de proximitat per als alumnes que modifiquen la seva residència patronat abans d’iniciar el curs escolar, i determinar un major pes al criteri de proximitat”, i reclama que “es regulin exigències de transparència, com l’obligatorietat per part dels centres de publicació del llistat d’alumnat matriculat i de les modificacions que es produeixin fins a l’inici de curs, així com la publicació de les vacants”. Per a Niubó, finalment, “cal que s’incorporin les mesures disciplinàries i sancionadores corresponents als centres públics i privats que cometin irregularitats en l’admissió”.

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: