El PSC mostra la seva satisfacció pel fet que no hi hagi canvis en el model de preinscripció escolar a Catalunya

  • Actualitzat:
  • Creat:

Esther Niubó i Manuel Cruz valoren positivament que s’hagi imposat “el sentit comú” i que el Govern central no hagi tocat un model “que funciona”

Esther Niubó i Manuel Cruz, amb Ángel Gabilondo en una imatge d'arxiu
Esther Niubó i Manuel Cruz, amb Ángel Gabilondo en una imatge d'arxiu

La portaveu del PSC al Parlament en matèria d’Educació, Esther Niubó i el portaveu a la Comissió d’Educació (Universitats) i diputat del PSC al Congrés, Manuel Cruz, han mostrat avui la seva satisfacció pel fet que finalment no hi hagi canvis en el model de preinscripció escolar a Catalunya de cara al curs que ve, de manera que no s’inclou la casella per optar a l’educació en castellà. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat avui la resolució que regula el procés.

“S’ha imposat sentit i finalment el Govern del PP no ha tocat un model que funciona i que compta amb un ampli suport de la societat i de la comunitat educativa”. Un model, han afegit, “que ha contribuït de manera decisiva a la cohesió social i a la igualtat d’oportunitats”. Els portaveus consideren, a més, que si finalment l’Executiu de Rajoy hagués optat per fer aquest canvi “s’hauria extralimitat en les seves competències”, ja que els canvis en la Llei d’Educació de Catalunya corresponen en tot cas al Parlament de Catalunya, com ja va recordar el Tribunal Constitucional. Sobre la proposició de llei que ha presentat el PP avui mateix per tal que s’inclogui la casella, Niubó ha recordat que la Llei d'Educació “és fruit de l'acord majoritari” i que iniciatives així “nomes posen en risc la convivència a les escoles”. Una vegada més, ha mostrat el rebuig del PSC “a instrumentalitzar l’educació i la llengua amb finalitats polítiques”.

Al marge de la llengua, Niubó ha lamentat que persisteixin “criteris de desempat que poden generar fenòmens de segregació”, com són la puntuació addicional en cas d’empat per als fills d'exalumnes dels centres. A més, ha insistit en la importància que es formi un Govern a Catalunya que reprengui els treballs del Pacte contra la Segregació que s’havien iniciat amb el Síndic de Greuges.

D’altra banda, la portaveu han criticat que no hi hagi menjadors escolars aptes per a infants amb patologies relacionades amb la ingesta de gluten: “donar puntuació addicional a aquests nens i nenes no soluciona res, el q cal es tenir menjadors preparats i segurs per aquests infants”, han afirmat, per recordar que el PSC va presentar propostes per tal que el curs vinent aquesta situació ja estigués solucionada. “No s’ha fet res i insistirem per tal que al curs 2019-2010 ja no parlem de punts extra, sinó de menjador inclusiu”, ha conclòs.

*S'inclou àudio d'Esther Niubó

Fitxers adjunts:

Paraules clau: