El PSC i l'Entesa Federalista signen un protocol de col·laboració

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'objectiu és sumar esforços entre les forces progressistes per a l'articulació política d'una esquerra plural, representativa d'un bloc social majoritari a Catalunya, Espanya i Europa i amb perspectiva federal

El Partit dels Socialistes de Catalunya i l'Entesa Federalista han signat avui a Barcelona un protocol de col·laboració amb la voluntat i objectiu de treballar per contribuir a l'articulació política d'una esquerra plural, representativa d'un bloc social que es vol majoritari a Catalunya, Espanya i Europa, que aporti perspectiva federal i que se centri en un programa social progressista, d'igualtat de dones i homes i de respecte pel medi ambient.
A través de l'acord, signat avui pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta i el president de l'Entesa Federalista, Juan Capilla, les dues organitzacions es comprometen a col·laborar per sumar esforços entre les forces progressistes. Els principals punts de l'acord són:

a. L'Entesa Federalista tindrà un representant amb veu i sense vot al Consell nacional del PSC, màxim òrgan de direcció del partit entre congressos. Tanmateix, un representant de PSC podrà participar amb veu i sense vot a la mesa de presidència de les assemblees generals d'Entesa Federalista. Ambdues organitzacions participaran com a convidats preferents, amb una delegació, en els respectius congressos ordinaris.
b. Entesa Federalista col·laborarà amb el PSC en l'extensió de les seves polítiques i propostes programàtiques, tant amb la participació d'actes públics i activitats, com amb la distribució i publicitat interna.
c. Entesa Federalista col·laborarà en la implementació dels diferents programes electorals del PSC amb aportacions i debat. Tanmateix el PSC obrirà la possibilitat d'incorporar en les llistes electorals a membres d'Entesa Federalista.
d. Entesa Federalista participarà en les diferents eleccions polítiques únicament a través de les llistes del PSC o nucleades pel PSC. Per tal fi, Entesa Federalista facilitarà la possibilitat d'utilitzar el seu logotip en actes de campanyes electorals.
e. Ambdues organitzacions manifesten la voluntat de realitzar actes públics conjunts i de participar en activitats polítiques de les diverses plataformes socials que ens vinculin.
f. El PSC realitzarà acords concrets amb Entesa Federalista d'utilització puntual de locals, materials, logística i recursos.

Adjuntem el protocol de col·laboració.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: