El PSC dona suport a les decisions dels governs de Catalunya i Espanya per la COVID-19

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta, sobre un enventual confinament de caps de setmana: “als governs no els correpspon especular per introduir confusió, sinó explicar decisions preses”

El primer secretarid el PSC, Miquel Iceta, ha anunciat avui, a la sortida de la reunió de la Comissió Permanent de l’Executiva, que el partit ha aprovat una declaració per “ratificar el nostre suport a les decisions preses pels governs de Catalunya i Espanya, tant el decret de l’Estat d’Alarma com les mesures dures que han de permetre aplanar la corba de la pandèmia”.

‘En un moment tan crític com l’actual, fem una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva de la ciutadania, però volem subratllar també la crucial responsabilitat dels governs i de les forces polítiques’, subratlla el document’, que  veu ‘imprescindible la col·laboració estreta entre governs i establir tots els mecanismes de control i coordinació necessaris per fer efectives les mesures vigents, amb un paper actiu dels ajuntaments, entitats locals, policies locals, mossos d’esquadra i forces i cossos de seguretat de l’Estat’.

Iceta ha apuntat la conviniència que, amb periodicitat quinzenal, la consellera de Salut informi al Parlament sobre les decisions preses. En aquest context, preguntat per l’eventual confinament de cap de setmana que sembla que planteja el Govern de la Generalitat, el primer secretari ha reflexionat que “als governs no els correspon pensar en veu alta, no els correspon especular per introduir confusió, sinó explicar les decisions preses i no les que eventualment es podrien prendre”. I ha afegit: “si el govern creu que hi ha d’haver confinament, hauria de dir-ho; estaria bé que féssim un esforç de parlar sobre fets, decisions que estan a sobre la taula i no sobre especulacions que no porten enlloc”.

 

Un “molt bona ocasió”

Miquel Iceta ha valorat la 23a Conferència de Presidents, que veu com una “molt bona ocasió per demostrar que Espanya podria funcionar millor amb critèries de caràcter federal”. El primer secretari ha considera “una bona notícia” que la meitat dels 72.000 milions d’euros que Espanya rebrà del fons Next Generation EU seran gestionats pels governs autonòmics. A Catalunya, ha dit, “hem de preparar-nos i treballar el màxim de projectes i el Govern ha d’ajudar a les empreses a accedir-hi i encertar les prioritats del país: reconstrucció econòmica i reactivació social, des de la lleialtat i la col·laboració”.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: