El 28A, o avancem en igualtat, llibertat i drets socials o retrocedim 30 anys enrere

  • Meritxell Batet
  • Actualitzat:
  • Creat:

Batet alerta els catalans i catalanes "que creuen que això no va amb ells" que el 28A "la tria entre progrés i involució també afecta Catalunya"

"Espanya serà un país millor si tornem a governar els socialistes" ha sentenciat aquesta tarda la cap de llista del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, en el Consell Nacional del partit en què s'han ratificat les llistes per a les eleccions generals i les europees dels propers 28 d'abril i 26 de maig. La cap de llista del PSC al Congrés ha definit la llista aprovada pels i les socialistes com "una llista potent i plena de professionalitat, capacitat i experiència. Amb homes i dones compromesos i compromeses amb els valors del socialisme, i convençuts que el que més necessiten Catalunya i Espanya és mirar endavant i no resignar-nos a tenir una Espanya com la que hem tingut amb els darrers anys de govern del PP". Batet ha fet una defensa de la necessitat de diàleg i la no crispació i ha alertat als assistents que el 28A són les eleccions "més binaries que hem tingut en els darrers anys, ja que només hi ha dues opcions, o un govern progressista liderat per Pedro Sánchez, o un govern de dretes de PP, Ciutadans i VOX que ens farà retrocedir dècades".

La cap de llista del PSC ha denunciat també que la dreta "ha arribat tard sempre" a les diferents polítiques que han suposat l'obtenció de drets i llibertats per la ciutadania, com la llei d'igualtat entre homes i dones, la primera i segona llei de l'avortament, o la llei de violència de gènere, però ha alertat que "el problema no és que vagin tard, sinó que volen tornar enrere". En aquest sentit ha fet una crida als catalans i catalanes "que creuen que això no va amb ells", alertant-los que "la tria entre progrés i involució també afecta Catalunya" i que "els líders independentistes ja han triat en quin bàndol es troben després de fer caure el govern de Pedro Sánchez i posar el focus en la batalla entre ells i no en les necessitats reals de la ciutadania del país".

Per la seva banda, el candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, ha recordat que la Unió Europea "estava pensada per eliminar fronteres i evitar la confrontació d'arrel nacional" i ha lamentat que hi hagi partits polítics al nostre país que "no siguin capaços d'aprendre de les lliçons que ens ha donat Europa". López ha recordat "el caos i divisió social que ha portat el Brexit" i ha lamentat que al nostre país "hi hagi gent que no hagi vist encara que no et pots desconnectar".

El candidat dels socialistes catalans a les europees també ha volgut fer un reconeixement a Josep Borrell, cap de llista del PSOE a les eleccions europees, considerant-lo "una persona que aporta solvència, experiència i prestigi" i ha explicat que la candidatura presentada pels socialistes "lluny de ser simbòlica com la dels independentistes, és efectiva, i el que pretén és resoldre els problemes dels catalans i les catalanes". Javi López ha defensat la necessitat d'allunyar-se del conflicte i treballar per resoldre els problemes i reptes globals que els ciutadans i ciutadanes tenen per endavant: "enfront dels qui ofereixen nacionalismes, nosaltres oferim feminisme, igualtat i un model de societat en què entrem totes i totes. Aquesta és la nostra proposta per Europa i estem preparats per liderar la revolució que Europa necessita" ha conclòs.

El Consell Nacional del PSC ha aprovat també el manifest electoral del PSC a les eleccions generals, el manifest electoral del PES a les eleccions europees i la resolució "L'Europa que volem, que podreu trobar en arxiu adjunt.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: