“Celebrem el 40è aniversari del PSC i també el canvi de primera magnitud que hi ha hagut a Espanya”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta crida “a eixamplar i enfortir el PSC, a coordinar-nos més i millor amb sectors catalanistes i progressistes d’esquerres”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que “avui celebrem el 40è aniversari del PSC, i també el canvi de primera magnitud que hi ha hagut a Espanya. Vull agrair a Pedro Sánchez la seva tenacitat, la seva resiliència i la seva persistència en oferir una alternativa progressista. Espanya no era el PP, Espanya és molt més. Hi ha una Espanya on hi cabem tots, on la llibertat, el respecte i el progressisme serveixen a tot tipus de sensibilitats”. “Al PSC feia molt temps que empenyíem en aquesta direcció. Quan algú té confiança en el seu projecte, finalment ho aconsegueix i Pedro Sánchez ho ha demostrat”, ha indicat.

 

Referint-se al Govern de Catalunya, el primer secretari del PSC ha assegurat que “no es pot jugar amb dues baralles: o es juga a l’acord o es juga a la ruptura. Demanem que el Govern de Catalunya, de manera clara, definitiva i irreversible, es decideixi per la via de l’acord. Demanem a l’independentisme que la política no es vegi supeditada a les decisions judicials. S’han obert els canals de relació institucional entre els governs, i és allà on s’han de tractar i resoldre qüestions molt importants per a la vida de la gent”.

 

Durant la seva intervenció al Consell Nacional del PSC, celebrat avui al casal socialista Joan Reventós, Miquel Iceta ha començat parlant del 40è aniversari del PSC, que se celebra demà i demà passat. “El socialisme va arrelar a Catalunya de, la mà del moviment obrer. Estem orgullosos d’aquesta història i ens toca ser-ne hereus. Som garantia d’unitat civil i d’una força d’esquerres potent”. “Alguns ens havien cantat les absoltes abans de temps i no hem desaparegut: portem en el nostre nom les coses que per a nosaltres són importants. La paraula “partit”, un projecte col·lectius; el socialisme, perquè volem una societat basada en la igualtat i en la injustícia; i Catalunya, la idea del servei a la nostra comunitat i al nostre país. Per nosaltres, el partit és un instrument al servei dels treballadors i del país, i per tant no ha de tenir interessos petits, sinó ambicions col·lectives”, ha afegit.

 

“El PSC es va fer gran perquè va ser capaç de sumar. Per tant, ens hem de comprometre a seguir sumant, a seguir essent útils per a cada cop més gent, per a la gent progressista i catalanista. Ens comprometem a mantenir-nos fidels a la nostra història i els nostres fonaments. A un projecte arrelat als treballadors i al poble, a retrobar aquesta vocació majoritària per fer el PSC que volem, amb una renovació permanent de plantejaments i persones”, ha explicat.

 

Miquel Iceta ha parlat de la proposta de resolució aprovada al Consell Nacional, que “crida a eixamplar i enfortir el PSC i crida a coordinar-nos més i millor amb sectors catalanistes i progressistes d’esquerres. No ha de quedar-se en una crida simbòlica sinó que ha de vertebrar espais de col·laboració que permeti un eixamplament divers i plural del nostre projecte. Us demano que agafem aquesta empenta i aprofitem tot l’any per recuperar història, memòria i complicitats”.

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: