Cal tornar a posar Barcelona on mereix amb un govern progressista no independentista

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Ferran Pedret destaca que les primàries del PSC Barcelona "són les úniques realment obertes al conjunt de l'estat"

"Barcelona necessita menys experiments i més experiència per ser gestionada" ha afirmat aquest matí el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en una roda de premsa per presentar el calendari del procés de primàries del PSC de Barcelona per seleccionar el candidat que representarà als socialistes a les eleccions municipals del 2019.

Salvador Illa considera que Colau "ha punxat" i que la ciutat de Barcelona no funciona "per la seva manca de projecte" i per això ha destacat les xifres "que posen de manifest el seu fracàs rotund", com és l'elevat preu de l'habitatge, "la seva carta principal a les passades eleccions". Illa ha deixat clar que "per cada 10 habitatges que van fer els governs socialistes a la ciutat, Colau en farà 1" i ha destacat la necessitat de començar el procés de primàries "aspirant a tenir la confiança dels ciutadans que vulguin un govern progressista i no independentista per tornar a posar Barcelona on es mereix".

Per la seva banda, el primer secretari de la federació de Barcelona, Ferran Pedret ha destacat que les primàries que avui han presentat "són les úniques realment obertes al conjunt de l'estat" i ha recordat que hi poden votar tots aquells ciutadans de Barcelona prèviament enregistrats en un cens que estarà obert fins a uns dies previs a la votació. Pedret també ha explicat que poden presentar-se com a candidats totes aquelles persones que, siguin militants o no, encarnin i puguin representar els valors del socialisme, prèvia autorització del consell de federació del PSC de Barcelona.

Josep Joan Moreso, president de l'autoritat electoral, ha presentat als representants d'aquesta, Núria Pey, Mohammed Chaib, Gemma Mumbrú, Begoña Alberdi i ell mateix, que "vetllaran per la imparcialitat i el bon funcionament del procés i de la campanya". Moreso ha considerat un plaer "poder contribuir a aquest procediment de primàries, que és un enriquiment per la democràcia participativa i deliberativa de la nostra ciutat" ha conclòs.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: